IMG_4466.jpg

 

Viime viikonloppuna leivoin mokkaruutuja alikersantin toivomuksesta hänen lomalla. Tällä ohjeella olen tehnyt jo vuosia, pellille laitoin suorakaiteen muotoisen säädettävän reunan kokoon 27cm x 32cm. 

pohja:

4 munaa (käytän L-koon munia)
3dl sokeria
5dl venhnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl maitoa
200g sulatettua voita

kuorrutus:

50g voita
4dl tomusokeria
5rkl vahvaa kahvia
2tl vanijasokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta

 

1. Vatkaa munat ja sokeri hyvälle vaahdolle. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
2. Lisää vaahtoon vuorotellen maitoa, voisulaa ja kuiva-aineseosta. Vatkaa taikina tasaiseksi. 
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. 
4. Kuorrute: sulata rasva, sekoita loput aineet keskenään ja sekoita rasvan joukkoon. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.