Tämän lihaisan voileipäkakun tein Loretan syntymäpäiväjuhliin. Alunperin tähän piti käyttää kylmasavuporoa, mutta mie onneton ostin vahingossa naudan kylmäsavupaista ... maistuu kylläkin ihan porolta :). Ohjetta olen ottanut vähän sieltä ja täältä ja sit soveltanut hiukan omaa.
OHJE:
12 kpl monivilja paahtoleipää
12 kpl ruispaahtoleipää
kostutus:
maitojuomaa
1. täyte:
300g valkosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 rkl sinappia
sitruunamehua
pippuria
ketaista paprikaa pieninä paloina
n. 170 g naudan kylmäsavupaistia
2. täyte:
100g ruohosipulituorejuustoa
½ dl Remoulade kastiketta
n. 50g ranskankermaa
tuoretta ruohosipulia
yrttisuolaa
tuorekurkkua pieninä paloina
keltaista paprikaa pieninä paloina
kuorrutus:
100g valkosipulituorejuustoa
300 g ruohosipulituorejuustoa
n. 100g ranskankermaa
majoneesia
koristeet:
n. 30g naudan kylmasavupaistia
salaattia
keltaisia kirsikkatomaatteja
vihreitä viinirypäleitä
keltaista paprikaa
ruohosipulia
Täytteet maistuivat tosi hyviltä, nyt ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta miltä kokonaisuus sit loppujen lopuksi on maistunut. Voileipäkakkujenkin koristelu on hauskaa puuhaa, saa leikitellä väreillä oikein kunnolla ja variaatioita on niin paljon olemassa. Nyt halusin tehdä tämmösen hiukan pelkistetyn reunan elikkä ei mitään pursotuksia. Tuorekurkkua oli tarkoitus päälle laittaa, mutta ajattelin että en ala liian täyteen ähkäämään.
MAKOISIA VOIKKARIHETKIÄ
vaikka tämä on kyllä jo vieraiden vatsassa lämpiämässä, sain juuri tekstarin et kaikki oli menny ja enmpikin olis voinu olla - seuraavalla kerralla siis isompaa kakkua tekemään ;)!
Kommentit