Tämän lihaisan voileipäkakun tein Loretan syntymäpäiväjuhliin. Alunperin tähän piti käyttää kylmasavuporoa, mutta mie onneton ostin vahingossa naudan kylmäsavupaista ... maistuu kylläkin ihan porolta :). Ohjetta olen ottanut vähän sieltä ja täältä ja sit soveltanut hiukan omaa.

 

OHJE:

12 kpl monivilja paahtoleipää

12 kpl ruispaahtoleipää

kostutus:

maitojuomaa

1. täyte:

300g valkosipulituorejuustoa

150g ranskankermaa

1 rkl sinappia

sitruunamehua

pippuria

ketaista paprikaa pieninä paloina

n. 170 g naudan kylmäsavupaistia

2. täyte:

100g ruohosipulituorejuustoa

½ dl Remoulade kastiketta

n. 50g ranskankermaa

tuoretta ruohosipulia

yrttisuolaa

tuorekurkkua pieninä paloina

keltaista paprikaa pieninä paloina

kuorrutus:

100g valkosipulituorejuustoa

300 g ruohosipulituorejuustoa

n. 100g ranskankermaa

majoneesia

koristeet:

n. 30g naudan kylmasavupaistia

salaattia

keltaisia kirsikkatomaatteja

vihreitä viinirypäleitä

keltaista paprikaa

ruohosipulia

 

Täytteet maistuivat tosi hyviltä, nyt ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta miltä kokonaisuus sit loppujen lopuksi on maistunut. Voileipäkakkujenkin koristelu on hauskaa puuhaa, saa leikitellä väreillä oikein kunnolla ja variaatioita on niin paljon olemassa. Nyt halusin tehdä tämmösen hiukan pelkistetyn reunan elikkä ei mitään pursotuksia. Tuorekurkkua oli tarkoitus päälle laittaa, mutta ajattelin että en ala liian täyteen ähkäämään.

 

MAKOISIA VOIKKARIHETKIÄ

 

vaikka tämä on kyllä jo vieraiden vatsassa lämpiämässä, sain juuri tekstarin et kaikki oli menny ja enmpikin olis voinu olla - seuraavalla kerralla siis isompaa kakkua tekemään ;)!