49044844_408023450004123_348626899046288

Uuden vuoden juhlissa meillä oli tarjolla jauhelihapasteijoita (rahka-voitaikina) ja joulutorttuja kahdessa eri muodossa: lumitähtiä ja Dumlekolmioita. 

Jauhelihapasteijat (12-15kpl)

Taikina
250g voita
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa

Täyte
250g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1rkl öljyä
2rkl ranskankermaa
2tl soijakastiketta
suolatonta jauhelihamaustetta
1tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kpl keitettyä kananmunaa

Voiteluun
1-2 kananmunaa

1. Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon, nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
2. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli öljyssä, lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoittaen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen. 
3. Kauli taikina n. 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Laita ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaisen pohjan toinen reuna vedellä ja käännä reuna toisen päälle. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225 asteessa n. 14 minuuttia. 
 

 

49348839_303930146911464_582329690680931