Tänään juhlitaan miehen työkaverin pojan ripille pääsyä. Minä sain kunnian tehdä Aaretin juhliin täytekakut. Toiveena oli makeaa ja paljon, mitä makeampaa sen parempaa tälle urheilevalle nuorelle miehelle. Tekaisin kaksi 8 munan pyöreää kakkupohjaa (mun isoin vuoka), isompiahan olis saanu suorakaiteenmuotoisella vuoalla - minusta tuo pyöreä vaan jostain syystä on nätimpi muoto. Pohjat kostutin vaniljamaidolla, väliin laitoin vadelmahilloa jonka sekaan murskasin runsaasti pakastevadelmia. Välissä myös vaahdotettua FloraVispiä (3 purkkia yhteensä) + vaniljatuorejuustoa (2 purkkia) ja maraboun maitosuklaata Dajm muruilla (koko levy).

Kinuskin keitin päälle totuttuun tapaan seuraavalla ohjeella (yhden kakun kinuski):

2dl Hyla kuohukermaa

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl voita

 

Päällispursotukset tein FloraVispin ja maitorahkan sekoituksella. Nyt sain oikein hyvän vaahdon aikaan, aika monta kertaa mulla jääny vaahto kumman veteläksi - onko vika kermassa vai vatkaajassa !!??!! Halusin taas harjoitella suklaan spritsaamista, sen verran se on vielä huteraa hommaa et kädet meinaa täristä ja kuviosta tulla epätasaista - harjoittelemalla jälki paranee ja tekeminen rentoutuu. Violetti väri on muuten hanakala kuvattava, näyttää ihan siniseltä ja värisävyt häviää ... plääää!  Pikkukukkien asettelu oli näissä kakuissa nyt vähän sitä ja tätä, mutta kinuski oli ihanan kiiltävä ja tasainen ja kakuista tuli muhekeat ja korkeat.

 

HERKULLISIA JUHLAHETKIÄ!

toivottavasti Aaretti saa suunsa makeaksi :)