Enni tyttönen vietti tänään syntymäpäiviään ja tällaista kakkua heillä kotona tarjottiin juhlan kunniaksi. Neiti itse halusi kakkuunsa heppoja ja vaaleansinisiä ruusuja, muuten sain vapaat kädet koristelun suhteen. Juhlatytön äidillä on kananmuna-allergia ja siten kakkupohjan tuli olla munaton. Mie olen tasan kerran sellaisen leiponut kymmenisen vuotta sitten (huonolla ohjeella ja menestyksellä), niin sovittiin et kakkupohjan leipoo Ennin äiti.

Pohja :

(täytekakkku pellillinen, tämä ohje riittää kaksi kerroksiseen kakkuun, neilikerroksiseen paista kaksi kertaa sama pohja)

9dl vehnäjauhoja

6 dl sokeria

6 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

100g margariinia tai voita

5,5 dl maitoa

Jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan kulhossa. Sulatettuun rasvaan lisätään maito ja sekoitetaan jauhoseokseen. Älä vaivaa turhaan. Seos kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun paistovuokaan tai uunipellille. Paistetaan uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä.

 

 

Kakun kostutin ananastäysmehulla, välissä on pakastemarjoja (vadelmia ja mansikoita) + mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä (vaniljakreemiä + vispikermaa) + hiukan rahkaa. Kakun pursotin totuttuun tapaan vispikermalla, joka on höystetty rahkalla. Kakku on suuren suuri (30cm x 20cm + korkeus n. 13 cm), kolme väliä, ja kermaa meni päälliseen kokonaista kolme purkkia. Ensi kerralla en näin suurta määrää kermaa vatkaa kerralla (en vielä uskaltanut mun uutta konetta käyttää, pitää harjoitella johonkin omaan kakkuun). Pursotukset tein varmanpäälle elikkä peruskiehkuroita, suoria linjoja ja kukkasia.

Toivottavasti kakku maistui hyvältä ja syntymäpäiväsankari tyytyväinen!

Onnittelut 9-vuotiaalle Ennille <3 !!!!