1717562.jpg

Tänään testasin uuden kodin uunin paistamalla iltapalaksi suolaisen piirakan. Yleensä teen itse pohjan, mutta nyt hiukan oikaisin ja ostin valmiin piirakkapohjan. Täytteenä on kinkkua, paprikaa, ananasta, purjoa ja vihreitä oliiveja. Päälle laitoin ruokakermaa, valkosipulituorejuustoa, kananmunaa ja yrttisuolaa + maustepippuria ruohittuna.

Uuden uunin kanssa pitää tulla aina sinuksi - tämä tuttavuus on näköjään hiukan hitaanpuoleinen alapuolelta ja päälypuolelta ärhäkkä elikkä pohja jäi hiukan keskeneräiseksi ja päällinen meinasi PALAA!

Tässä minun tavallinen ja taivaallinen piirakkapohjaresepti:

150g voita tai margariinia

2 perunaa (n. 120g)

n. 2 dl sämpyläjauhoja

ripaus suolaa

  • keitä kuoritut perunat ja survo soseeksi
  • nypi jauhot, voi ja suola ryynimäiseksi ja sekoita perunasurvos joukkoon
  • sekoita nopeasti taikinaksi ja anna kovettua kylmässä vähän aikaa
  • vuoraa piirasvuoka taikinalla ja pistele haarukalla muutaman kerran
  • lisää haluamasi täyte pohjalle ja paista 200 asteessa n. 30 min.