Maanantaina alkoi 5 viikon loman jälkeen työt. Tämän iloisen tapahtuman kunniaksi leivoin sunnuntai-illan riemuksi muffinsseja, tekaisin kerralla 3 satsia (36kpl). Kahteen satsiin laitoin perustaikinan sekaan valkosuklaata ja omenamarmeladia ja yhteen satsiin laitoin omena-appelsiinimarmeladia ja Daim-suklaata.

Muffinssien päälle pursottelin suklaakermaa ja asettelin hauskan vaahtokarkkipehmiksen.

ohje (12 kpl):

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Flora Vanillaa
  • 50g voita
  • 50g suklaata rouhittuna
  • paistonkestävää marmeladia

suklaakerma:

  • 1 prk Flora Vispiä
  • tummaa suklaata sulatettuna
  • tummaa kaakaota
  • sokeria
  • vanilliinisokeria
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdolle.
  2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan vuorotellen Flora Vanillan kanssa.
  4. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan rasvan kanssa varovasti joukkoon.
  5. Laita lusikallinen taikinaa muffinssivuokaan, marmeladisilmä ja lopuksi vielä hiukan taikinaa niin että marmeladi peittyy.
  6. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä.
  8. Vatkaa kerma vaahdolle.
  9. Sulata suklaa mikrossa, anna jäähtyä hiukan. Lisää kermavaahtoon, vatkaa.
  10. Lisää sokerit ja tarvittaessa kaakao (antaa väriä).
  11. Pursota muffinssien päälle kiehkuroita tai ruusukkeita., koristele.