Maanantaina alkoi 5 viikon loman jälkeen työt. Tämän iloisen tapahtuman kunniaksi leivoin sunnuntai-illan riemuksi muffinsseja, tekaisin kerralla 3 satsia (36kpl). Kahteen satsiin laitoin perustaikinan sekaan valkosuklaata ja omenamarmeladia ja yhteen satsiin laitoin omena-appelsiinimarmeladia ja Daim-suklaata.
Muffinssien päälle pursottelin suklaakermaa ja asettelin hauskan vaahtokarkkipehmiksen.
ohje (12 kpl):
- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl Flora Vanillaa
- 50g voita
- 50g suklaata rouhittuna
- paistonkestävää marmeladia
suklaakerma:
- 1 prk Flora Vispiä
- tummaa suklaata sulatettuna
- tummaa kaakaota
- sokeria
- vanilliinisokeria
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdolle.
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan vuorotellen Flora Vanillan kanssa.
- Rouhi suklaa ja lisää taikinaan rasvan kanssa varovasti joukkoon.
- Laita lusikallinen taikinaa muffinssivuokaan, marmeladisilmä ja lopuksi vielä hiukan taikinaa niin että marmeladi peittyy.
- Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdolle.
- Sulata suklaa mikrossa, anna jäähtyä hiukan. Lisää kermavaahtoon, vatkaa.
- Lisää sokerit ja tarvittaessa kaakao (antaa väriä).
- Pursota muffinssien päälle kiehkuroita tai ruusukkeita., koristele.
Kommentit