Tähän kakkuun tein monta asiaa ensimmäistä kertaa. Syntymäpäiväjuhlissa on pari lapsivierasta, joille tarvitsi tehdä maidotonta herkkua ja ehdotin pienen pientä kakkua. Tein 2 munan tavallisen sokerikakupohjan (läpimitta 15 cm), kostutin pohjan ananastäysmehulla, väliin levitin boysenmarjahilloa ja vatkasin purkillisen maidoton Sunnuntai Vispi:ä. Maustoin vaahdon vaniljasokerilla ja mansikkatomusokerilla, jämäkyyttä vaahtoon hain laittamalla joukkoon kaksi liivatelehteä liuotettuna tilkaan kuumennettua sitruunamehua.

Päälle tein maidottomasta 70%:sta Keiju kasvisrasvalevitteestä, tomusokerista, vaniljasokerista ja tilkasta vettä kreemin. Levitin kreemin huolella kakun päälle (oli hiukan vaikeaa ko tuo täyte oli edelleen hiukan hyllyvää) ja siihen sit asettelin vihreäksi värjäämäni ja levyksi kaulimani marsipaanin päälle. Halusin kokeilla tuota koristelu puristinta ja sehän ei sit alkanu mun kans yhteistyöhön ollenkaan, kokeilin sitä marsipaania värjätessäni ja sain upeaa jälkeä aikaan ... oisko tuo mun levy ollu sit liian ohut vai ???? Auttakaapa kokeneemmat ja antakaa vinkkiä :). Kreemillä pursotin alareunaan simpukkaa ja tomusoker-vesi seoksella kiinnitin kukkaset ja lehdet päälle. Hiukan myös Magic Sparkles hippuja ripottelin päälle.

Ihan söpö pikku kakku tästä tuli ja toivottavasti ei tullut ihan älkö makea :).

 

ENSIMMÄISTÄ KERTAA:

  • tein maidottoman kakun ja käytin soijapohjaista vispiä
  • värjäsin noin suurta määrää marsipaania kerralla
  • päällystin kakun kokonaan marsipaanilla
  • käytin koristelussa Crimperiä (kuviopuristin) ja Magic Sparkle hippuja