1239976511_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään tein ruoaksi lipstikkakeittoa ja keiton kans halusin tarjottavaksi jotain erikoisempaa hyvää,  nämä oliivileipäset ovat juuri sellaisia. Otin ohjeen NÄISTÄ KodinKuvalehden kirjasista. Meillä on koko perhe ihan hulluna oliiveihin, sekä vihreisiin että mustiin. Näihin käytin vain vihreitä paprikatäytteellä

OHJE, 10 kpl:

2½ dl maitoa tai vettä

25 g hiivaa

1 rkl hunajaa

2 tl yrttisuolaa

1 tl oreganoa

2 rkl öljyä

3 dl sämpyläjauhoja (Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho)

3½ dl vehnäjauhoja

mustia tai vihreitä oliiveja

  1. Liuota hiiva haaleaan nesteeseen. Sekoita mukaan hunaja, yrttisuola, oregano, öljy ja sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Nujerra taikina tangoksi ja jaa se 10 palaan. Pyöritä palaset sämpylöiksi ja taputtele litteiksi pellille.
  3. Painele leipästen pinnalle oliiveja ja anna kohota. Paista 225 asteessa n. 15 min. (meän uunissa sai laittaa uunin hiukan alemmalle lämmölle ja paistoaikakaan ei ollut kuin 10 min.).

Nämä olivat erityisen hyviä, lapsia piti ihan toppuutella syömästä kerralla kaikkia - tein nimittäin kaksinkertaisen taikinan ja meillä näitä tuli siis 20 kpl! Näitten päälle ei tartte laittaa mitään, menevät ihan sellaisenaan. Jos ei tykkää oreganon mausta niin aattelin et sen vois korvata vaikka kuivatulla ruohosipulilla tai jollain muulla mausteyrtillä. Ja jos ei oliivista tykkää niin aurinkokuivatut tomaatit vois olla aika nam!

Mies kun kotiutuu töistä niin saa sanoa hyvästit näille leipäsille :)!