Tämä Städterin 14 mm 6 sakarainen tähtitylla vastaa Wiltonin 1M tyllaa ja on ehdoton hankinta pursotuksiin. Tällä saa tehtyä kaikki peruspursotukset ja jälki on upea, urasta tulee mahtipontisen syvä ja näin ollen näyttävä! Ystävänpäiväleivoksista jäi vaaleanpunaista kermavaahtoa yli ja sillä nää pursottelin. Nopsaan kerma menettää volyyminsa eli lötkistyy, jos sitä yrittää käyttää uudelleen ja uudelleen - kaksi kertaa just ja just käyttää!

 

Pikku e-kirjain. Tästä tulee ihanan kiehkuraista, tulee mieleen ruusunnuput :)!

 

Kiehkurat toiseen suuntaan. Tässä siis tehty kiehkuraa ja aina nostettu tylla ylös ja aloitettu uusi hiukan edellisen "hännän" päälle. Mun lemppari pursotus :)

 

Kiehkurat erisuuntiin. Tässä siis pursotetaan kiehkuroita aloittaen keskeltä ja pursotetaan joko kakkuun päin tai kakusta poispäin, tehden kiemuraista s-kirjainta (johon jää vajaa alakiehkura) tai kiehkuraista kysymysmerkkiä. Tämä on kans mun lempijutska, en taida tähän kyllästyä koskaan ;)

 

Kysymysmerkkejä peräkkäin/lomittain. Tästä pursotuksesta tulee ihan erinnäköistä sen mukaan minkä kokoisia näistä tekee ja kuinka paljon ne laittaa lomittain. Voipi myös tehdä samanlailla s-kirjaimia ja sekin on sit hiukka erinäköistä.

 

Kiemuroita lomittain. Tämä on todella näyttävä pursotus kakun reunassa. Tätä olen tehnyt vain kerran viime kesänä kesimmäisen kakkuun. Aivan ihana pursotus, mutta sen tekemiseen tarvitaan aivan tajuton määrä kermaa.

 

Aaltoja. Tämä on näppärä ja helppo pursotus joko reunalle tai sit päälle pienemmässä versiossa. Tällä tyllalla tullee komeat aallot.

 

Kukkia. Tämä on kyllä äärettömän hyvä perustylla lähes kaikkeen pursotukseen, kukistakin tulee näin kauniita.

 

Simpukka. Perussimpukasta tulee myös ihan hyvä jälki, tosi suosin tähän enempi tavallista 8 mm kahdeksansakaraista tähtityllaa.

 

Pursotusjälkeen vaikuttaa paljon muukin kuin vain millä tyllalla pursottelee; missä kulmassa on tylla, kuinka paljon painaa tyllaa alustaa vasten, kuinka paljon puristaa massaa pussista, millaista massaa käyttää ... . Itse tykkään pursottaa FloraVispiä ja sekoitan joukkoon lähes poikkeuksetta hiukan maitorahkaa (2 purkkia kermaa/½ purkkia rahkaa) ja kerman vatkaan hyvälle jämäkälle vaahdolle (niin et alkaa urat näkyä jo vatkatessa). Värjäyksen teen yleensä jo heti alussa eli pastavärin sekoitan heti purkista otettuun kermaan ja vatkauksen alussa lisään väriä, jos on tarvetta.