Nämä kuvat olen aikaisemmin julkaissut kakkupostauksen yhteydessä viime elokuussa (täällä). Pistän tulemaan uudestaan, jotta löytyvät paremmin täältä omasta vaihekuva kategoriasta.

Tällaisen kahdella eri värillä ja kahdella eri tyllalla tehdyn pursotuksen teen seuraavalla tavalla.

 

1. Levitän kerman pitkällä palettiveitsellä kakun reunoille ja päälle. Reunaan riittä hyvin ohut kerros, sillä se toimii lähinnä tarttumapintana. Päällistä en kauheasti ole lähtenyt turhan takia tekemään viimosen päälle, sillä suurimman osan pinta-alasta peittävät koristeet.

 

 

2. Seuraavaksi pursottelen koripunostyllalla (17mm) alhaalta ylös suuntautuvalla liikkeellä pystypursotukset suhteellisen tiheään. Tyllaa kannattaa pyyhkäistä tiheään talouspaperiin, näin tulee terävämpi jälki.

 

 

3. Lopuksi väleihin pursottelen kuusisakaraisella tähtityllalla (14 mm) pstysuorat pursotukset alhaalta ylöspäin ja reuna on valmis.