Kuopuksen syntymäpäiville tein suolaiseksi tarjottavaksi pieniä suupaloja Väinämöisen Palttoon Napeista. Päälle pursottelin savukalatahnaa. Samanlaista olen aikaisemmin laittanut hapankorppurullien sisään. Kostutin nappeja hiukan kasvisliemellä.

Täyte:

200g ruohosipulituorejuustoa

1 dl hillosipulia

n. ½ dl silputtua tilliä

n. ½ tl sitruunapippuria

ripaus valkopippuria

1 dl kevyt majoneesia

1 pkt (200-250g ) viipaloitua kylmäsavulohta

 

  1. Silppua hillosipuli ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella juuston joukkoon hillosipuli- ja tillisilppu sekä mausteet.
  3. Lisää kevyt majoneesi ja lohi. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.

Nämä olivat superhyviä ja tullaan tekemään meillä uudemman kerran. Kinkku, poro tai kasvistäyyteisenä.