Sunnuntaina leivoin ensimmäistä kertaa mutakakkua. Ohjeen otin tähän Fazerin tumman leivontasuklaan kääreestä. Todella helppoa ja nopeaa tehdä ja NIIIIIIN HYVÄÄÄÄ! Minä käytin pienempää vuokaa mitä ohjeessa - mun vuoka n. 22 cm ja hiukan kauemmin tuli pidettyä uunissa. Tätä me nautiskeltiin maanantaina vadelmakastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa. Koko porukalla kuului vain tyytyväinen hyminä tätä syödessä.
OHJE:
4 munaa
2 dl sokeria
200g tummaa Fazer Ögön Bak & Dessert Suklaata
200g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada muna-sokeriseokseen. Lisää keskenään sekoitetut vehnä- ja leivinjauho. Sekoita varovasti ja kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25cm). Paista uunin keskiosassa n. 12 min.
Tätä meillä tehdään kyllä useamman kerran
Kommentit