Tänään vein tämän hyydykekakun viemisinä vanhempieni luokse, käytiin visiitillä katsomassa siellä mun pikkusiskoa ja hänen pikkupoikaa. Tää ohje on ihan mun omasta päästäni, edellinen samanmoinen mulla kesän alussa levisi lautaselle ko olin laittanu liian vähän liivatelehtiä. Tämänpäiväisen kakun tein 20cm:n irtopohjavuokaan, aikamoisen korkea tästä tuli ;).

 

OHJE:

2 munan sokerikakkupohja

maitoa kostutukseen

LimeCurd-tahnaa

1 prk (250g) maitorahkaa

1 prk (2½dl) FloraVispiä

1 prk vaniljatuorejuustoa

mansikkatomusokeria

sokeria

500g pakastemansikoita

½ dl sitruunamehua

7 liivatelehtiä

koristeluun:

mansikoita

hyytelösokerikiille

suklaakeksirullia

 

  1. Tee 2 munan kakkupohja, anna se jäähtyä.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, tuorejuusto ja sokerit.
  4. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Sekoita jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
  5. Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen, sekoita.
  6. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita kakkupohja siihen. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle ohut kerros LimeCurd-tahnaa.
  7. Lisää täyte ja laita jääkaappiin hyytymään.
  8. Asettele kakun päälle jäiset mansikat ja tee hyytelösokerista kiille.
  9. Koristele kakku suklaakeksirullilla, laita satiininauha ympärille.

 

Kakku oli oikein makoisaa ja mie nykyään tykkään enempi hyydykekakuissa tämmösestä kakkupohjasta. Keksipohjakin on oikein hyvää, mutta niin äärettömän kaloripitoista :).