Leivontafoorumilla on joka kuukausi kiva haaste ja huhtikuussa on: leivo täytekakku. Kovin arvovaltainen raati arvostelee ja valitsee voittajat tällä kertaa, joskin aktiivikäyttäjät saavat äänestää suosikkiaan. Mulle tuli tuonne mielikuviin heti Tilda-aihe ja väritys valkoinen -vaaleanpunainen. Koristeita voi käydä katsomassa lähemmin täältä. Ja koska mun synttärit ovat ihan tässä kohta, tästä tulee kilpailukakun ohella myös mun synttärikakku (laitan pakkaseen). Jo pitkään on ollut tarkoituksena tehdä suklainen kakkupohja ja nyt pääsin sen tekemään.

pohja:

150g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

4½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhoa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1½ dl appelsiinitäysmehua

100g tummaa suklaata sulatettuna

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen mehun kanssa.
  3. Lisää takinaan sulatettu suklaa, sekoita varovasti.
  4. Kaada taikina läpimitaltaan 24 cm voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

 

 

Hyvä ystäväni on tuonut minulle tukusta kirsikkasosetta ja sitä on pitänyt myös kokeilla johonkin kakkuun. Halusin tehdä väliin kahta eri makua ja väriä: vaaleanpunaisen ja valkoisen - makean ja kirpakan.

kostutus:

omenatäysmehu

välissä:

1. väli

kirsikkahilloa

kirsikkamousse:

  • 1 prk FloraVispiä vaahdotettuna
  • ½ prk (125g) Mascarpone juustoa
  • 1 dl kirsikkasosetta (sokeroitua, mutta kovin kirpakkaa)
  • ½ tl vaniljasokeria
  • n. ½dl tomusokeria
  • 2 liivatelehtiä + vettä

2. väli

kirsikkahilloa

valkosuklaakerma:

  • 1 prk FloraVispiä vaahdotettuna
  • ½ prk (125g) Mascarponejuustoa
  • 65g valkosuklaata sulatettuna
  • vaniljasokeria
  • sokeria

päällä:

FloraVispiä

maitorahkaa

sokeria

vaniljasokeria

Wiltonin Pink pastaväriä

 

Harmittaa hiukan ko pitää tää nyt laittaa pakkaseen kuvun alle muutamaksi päiväksi, haluttais niin kovin päästä maistelemaan :). Mie kerron sit sunnuntaina miltä maistui.

Edit. Kakku oli oikein mehevää ja hyvää. Erityisesti kehuivat ne, jotka suklaakakusta pitävät :). Pakkasessa käytyään ulkonäkö kärsi kovin, kerma halkeili ja koristeet olivat sulanneet ... makuun ei onneksi vaikuta.