Olen tehnyt nyt alkuviikon näitä koristeita, jotka tulevat lauanatain kakkuun. Taaskaan tietty näitä kaikkia ei varmasti siihen laiteta, mutta on nyt sit tehty varalta hiukan reilummasti. Ei taaskaan ole tarkkaa suunnitelmaa kuinka näitä siihen asetellaan.

Ensimmäistä kertaa tein tuollaisen sekotusmassan:  marsipaania +  sokerimassaa. Ja ihastuin ikihyviksi, perun siis kaikki puheeni ja epäilyni sitä vastaan :). Siitä tuli niin ihanasti muotoiltavaa, ei tarttunut käsiin eikä alustaan, ei roikkuneet terälehdet ja kuivui tosi nopeaa. Jännän tuntuista on käsissä, jotenkin semmosta vahamaista. Nuo pienemmät violetit ruusut olen tehnyt ihan marsipaanista jo joku aika sitten.

Yritin myös värkätä noita liljoja kahdella eri tekniikalla ja täytyy sanoa et harjoitusta vielä kovasti vaatii (ja kärsivällisyyttä) tuo ristiinmenevän liljan tekeminen. Tilasin taannoin tuommosen ison kuusiterälehtisen piparimuotin (calaxy) ja sillä saa kyllä kätevästi ihan kivoja kukkia ... en siis sano liljoja ko eivät oikeaoppisesti ole ne terälehdet ristikkäin 3 + 3 ;). Noitten alempien kukkien väritys ei mennyt ihan nappiin ja pensselityöskentelykään ei ollut ihan sitä A-luokkaa (kauhee hoppu tuli), onneksi helmiäissuihke pelastaa aikas paljon.