IMG_6174-normal.jpg

 

Tänä vuonna meillä herkuteltiin Itsenäisyypäivänä lohihyydykekakkua. 

pohja:

150g hapankorppuja murskattuna

75g voita sulatettuna

3/4 dl vettä

ruohosipulia

täyte:

5 kpl liivatelehtiä

½ dl sitruunamehua kuumennettuna

1 prk kermaviiliä

200g valkosipulituorejuustoa

200-300g savustettua lohta

maustepippuria

suolaa

tilliä

ruohosipulia

2dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

  1. Murskaa hapankorput, sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja siputtu ruohosipuli. Leikkaa irtopohjavuoan (läpimitta 22-24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoan reunoille reunakalvo tai leivinpaperista leikattu suikale. Laita vuoka kaappiin. 
  2. Pehmitä liivatelehtiä kylmäsä vedessä n. 5min. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristellut liivatteet mehuun. 
  3. Vatkaa kermaviili ja tuorejuusto, lisää mausteet ja kala. Lisää liivateneste massaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita massaan varovasti käännellen.
  5. Kaada seos vuokaan ja peitä se kelmulla. Anna hyytyä yön yli.