Eilen leivoin meille päiväkahville banaanikakkua, toinen kakku jäi vielä tälle päivälle. Linkin ohjeeseen bongasin KodinKuvalehden fb-vivulta.
100 g voita
3 dl sokeria
2 kpl munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 kpl kypsää banaania (400g)
1/2 dl vahvaa kahvia
Kuorrutus
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- 1.Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2.Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
3.Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
4.Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
5.Kääntele seos voi-sokerivaahtoon.
6.Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne kahvin kanssa taikinaan.
7.Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8.Paista uunin alatasolla noin 1 tunti.
9.Anna kakun jäähtyä.
10.Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella.Lisää joukkoon sokerit.
11.Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. - Säilytä kakku viileässä.
Vinkki! Valitse kakkuun mahdollisimman kypsät banaanit. Mustiksi pilkuttuneet hedelmät sopivat erinomaisesti kakun leivontaan.
Kommentit