1865987.jpg

1865255.jpg

Nyt saa sitten nauraa oikein luvan takaa, niin kauheita näistä tuli. Innoissani eilen pursotin (Städter 15mm kaareva ruusutylla - kuva hiukan muuttaa muotoa elikkä on oikeesti alaspäin leviävä eikä tuommonen pötkö)  Mansikkamäen Eben blogista bongaamalla kukkapikeeriohjeella kukkasia. Olin käynyt muutama päivä sitten apteekista ostamassa glyserolia, 100ml maksoi 5,10. Vatkasin aineet käsin, koska kuopus oli siihen aikaan päikkäreillä. Kahteen otteeseen jouduin lisäämään tomusokeria, sillä massasta tuli aivan liian löysää ja pursottaessa levisi. Kolme pursotuspussia tuhraantui tässä mun hommassa; tylla purskahteli ulos pussista kahdesti ja yksi pussi repesi. Laitan tähän ohjeen suoraan Eben blogista, itelle muistiin.

 

Kukkapikeeri 

2 liivatelehteä
8 dl tomusokeria
1 valkuainen
2 tl glyserolia (apteekista)
halutessa elintarvikeväriä
(laitoin lisäksi 1 tl sitruunanmehua)

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min. Sulata ne kuumassa vesitilkassa.
2. Sekoita tomusokeri, valkuainen ja glyseroli. Lisää liivate niihin, niin saat notkean massan. Jos se näyttää liimautuvan, lisää hiukan tomusokeria.
3. Halutessasi voit värjätä elintarvikevärillä

 

1865991.jpg

1865998.jpg

 

Yllättävän paksua siitä pikeeristä pitää tehdä, ja taito on juuri arvioida kuinka paksua siitä pitää tehdä. Mulla tuhraantui aikaa värkätessä niiden pussien kanssa ja lisätessäni sokeria niin, että loppujen lopuksi massa paksuuntui niin et juuri ja juuri hampaat irvessä pursottaessani sain jotain ulos. Tämä satsi ei ollut mitenkään onnistunut, mutta en luovuta - katotaan sitten toisten jos vaikka tulis parempaa massaa ja hienompia kukkasia. Mie en jotenkin nyt saa näistä tehtyä sellaisia suppumaisia vaan leviävät sinne ja tänne ja mitä enempi laitan terälehtiä sitä leveämpi tulee. Olkoot nämä taas sitä röpelölajiketta :).

 

1866002.jpg

1866007.jpg