Tällä leipomuksella osallistun nami-hiiren "HEDELMÄKAKKUA"-kisaan, jossa suunnitellaan ja valmistetaan (täyte)kakku tai leivos ilman pursotuksia ja johon raikkautta tuovat hedelmät. Olen tämän tyyppistä leipomusta syönyt aikoinaan (-90 luvun alussa) päiväkodissa, yhden lapsen äiti toi raikasta ja mehevää kakkua lapsensa syntymäpäivänä. Tämän ohjeen olen itse kehitellyt tästä makumuistosta ;).

 

Pohja:

200g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 prk (150g) smetanaa

3 rkl sitruunamehua

1 sitruunan kuori

 

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vahtoon munat yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen smetanan kanssa taikinaan.
  3. Lisää taikinaan sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita taikina.
  4. Paista kakku vodellussa ja korppujahotetussa vuoassa 175 asteessa n. 40-60 minuuttia (riippuu vuoan muodosta).

 

Pohjan päälle:

vaniljakreemiä

hedelmiä

hyytelösokrikiille

 

.Meillä kolme henkilöä ovat allergisia suurimmalle osalle tuoreista hedelmistä ja siksi on pakko käyttää lisänä säilykehedelmiä, oli tarkoitus laittaa myös banaania mutta se sit unohtui.