Tällä leipomuksella osallistun nami-hiiren "HEDELMÄKAKKUA"-kisaan, jossa suunnitellaan ja valmistetaan (täyte)kakku tai leivos ilman pursotuksia ja johon raikkautta tuovat hedelmät. Olen tämän tyyppistä leipomusta syönyt aikoinaan (-90 luvun alussa) päiväkodissa, yhden lapsen äiti toi raikasta ja mehevää kakkua lapsensa syntymäpäivänä. Tämän ohjeen olen itse kehitellyt tästä makumuistosta ;).
Pohja:
200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 prk (150g) smetanaa
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vahtoon munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen smetanan kanssa taikinaan.
- Lisää taikinaan sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita taikina.
- Paista kakku vodellussa ja korppujahotetussa vuoassa 175 asteessa n. 40-60 minuuttia (riippuu vuoan muodosta).
Pohjan päälle:
vaniljakreemiä
hedelmiä
hyytelösokrikiille
.Meillä kolme henkilöä ovat allergisia suurimmalle osalle tuoreista hedelmistä ja siksi on pakko käyttää lisänä säilykehedelmiä, oli tarkoitus laittaa myös banaania mutta se sit unohtui.
Kommentit