Sunnuntaina leivoin kolme pellillistä mokkapaloja, yhden tein kotiin omalle porukalle ja kaksi töihin. Lokakuussa aloitettu menetelmäkoulutus päättyi viime perjantaina ja sen kunniaksi pistettiin suut makiaksi.

pohja:

 3-4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaota
2 dl maitoa
200g sulatettua voita

kuorrutus:

50g voita
4 dl tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaota


 
  1. Vatkaa munat ja sokeri hyvälle vaahdolle. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
  2. Lisää vaahtoon vuorotellen maitoa, voisulaa sekä kuiva-aineseosta. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohja jäähtyä ennen kuorruttamista.
  4. Sulata rasva. Sekoita loput ainekset keskenään ja sekoita rasvan joukkoon. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


 

Paistoin pohjat säädettävässä reunavuoassa, siinä pohja pääsee kohoamaan tasaisesti ja kuorruttaminenkin on helppoa. Illalla ripottelin jo TuttiFrutti rouheen päälle - aamulla olivat harmikseni sulanneet, piti ripsutella uusi kerros.

NAM!