Eilen tekaisin pakkaseen tekeytymään 12 kpl mousse/hyydykeleivoksia. Näillä osallistun leivontafoorumin marras-joulukuun leivontahaasteeseen, jonka aihe on pipari.

 

OHJE:

pohja:

4 munan kaakaokääretorttupohja

kuorrutus:

n. 150g tummaa suklaata

täyte:

1 prk (2½dl) FloraVispiä

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

130g maitosuklaata

5 kpl isoa piparia

punssi- tai rommiaromia

tilkka sitruunamehua

2 liivatelehteä

kostutus:

ananastäysmehua

koristelu:

punaisia coctailkirsikoita

vihreitä kuulia

suklaakeppejä

tomusokeria

 

  1. Tee kääretorttupohja ja anna sen jäähtyä.
  2. Sulata suklaa mirkossa ja levitä teelusikalla kahteen eri vuokaan (n. 2tl/kolo). Laita pakkaseen jähmettymään.
  3. Tee täyte (Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja yhdistä se tuorejuustoon. Yhdistä kermavaahto ja suklaa-tuorejuusto, lisää piparimurut ja aromi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja lisää vedestä puristellut liivatteet siihen, sekoita ja jäähdytä hiukan ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen) 
  4. Ota juomalasilla sopivan kokoiset palat kääretorttupohjalevystä.
  5. Laita silikonivuoat tasaisen alustan päälle esim. tarjottimelle.
  6. Täytä silikonivuoan kolot täyteellä ja laita päälle kakkupala. ja kostuta ne.
  7. Laita leivokset pakkaseen jähmettymään. Voit ottaa sulamaan aina tarvitsemasi määrän.

 

Minusta oikein herkullisia nämä olivat, koostumus moussemainen vaikkakin liivate antoi täytteeseen hiukan jämäkkyyttä. Oikea punssi tai rommi antaisi vielä enemmän aromia. Yritin yhdistää näihin kaikkia joulun ihania makuja.