Esikoisen syntymäpäivillä tarjottiin suolaisena, kaiken maailman niksujen ja naksujen lisäksi, täytettyjä patonkeja ja näitä lohikiekkoja. Kerran olen aikaisemmin näitä tehnyt vuonna 2000 isännän valmistujaisiin ja ohje on peräisin K-kaupan Juhlien kevät lehtisestä (K-keittiö kevät/2000).

32 kappaletta

1 pkt (500g) esikaulittua voitaikinaa

2 tlk (á 210g) säilykelohta (mie käytin savustetua lohta)

1 tlk (330g) valkoista parsaa (Tankoparsaa suolaliemessä)

½ tlk (a´340g) paprikasalaattia (mie laitoin 1 prk/340g  suikaloitua paprikaa etikkaliemessä)

tilliä

  1. Sulata taikinalevy ohleen mukaan.
  2. Valuta liemet lohesta, parsasta ja paprikasta.
  3. Kaaviloi voitaikina 35x50 cm:n kokoiseksi levyksi. Puolita taikina pituussuunnassa.
  4. Levitä taikinalevyille lohta, parsoja pituussuunnassa, paprika ja tillisilppua.
  5. Kääri levyt tiiviikisi rulliksi pitkältä sivulta. Paloittele kumpikin rulla 16 palaan.
  6. Nosta kiekot pystyyn leivinpaperin päälle  pellille. Voitele kiekkojen reunat munalla.
  7. Paista kiekkoja 225 asteessa n. 15 min.

 

Meidän ostama savustettu lohi ei ollut kovinkaan hyvää (kuivannu ja suolaton) ja siinä kiireessä laitoin tuota paprikaakin kokonaisen purkillisen. Minusta nämä kaipaavat hiukan suolaa kaveriksi, toiseen rullaan laitoinkin ja toisesta unohdin ko piti käydä välillä nukuttamassa kuopus uudestaan päiväunille - meillä riehuu nyt ilmeisesti PARVOROKKO ! Siinä hytäkässä mulla unohtui myös tuo voitelu. Ihan hyviä näistä silti tuli :).