1911979.jpg

Leivon iltapalaksi suolaisen piirakan. Tämän ohjeen olen joskus muinoin ottanut jostakin lehdestä ja tätä on tarjottu esim. syntymäpäivillä suolaisena tarjottavana. Tämä pohja on ihanan rapea ja peruna imee mukavasti rasvaa itseensä, siten pohja ei tunnu syödessä rasvaiselta.

pohja:

  • 150g voita
  • 2 perunaa (n. 120g)
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • ripaus suolaa

täyte:

  • 2 prk tonnikalaa
  • 1 pieni paprika
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 munaa
  • 2 dl kevytkermaa
  1. Keitä perunat ja survo soseeksi.
  2. Nypi jauhot, voi ja suola ryynimäiseksi ja sekoita perunasurvos joukkoon.
  3. Sekoita nopeasti taikinaksi ja anna kovettua kylmässä vähän aikaa.
  4. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja pistele haarukalla sieltä täältä.
  5. Valuta tonnikalasta öljy tai vesi ja murustele kala piirasvuokaan. Lisää kuutioitu paprika sekä tuore tillisilppu.
  6. Vatkaa munat ja kevytkerma sekaisin ja mausta sitruunapippurilla. kaada seos vuokaan.
  7. Paista 200 asteessa n. 30min.

 

Mie unohdin ostaa tilliä kaupasta ja korvasin sen kuivatulla ruohosipulilla (tuo tilli antaa kyllä extra hyvän maun). Lisäsin myös kerman ja munan joukkoon hiukan yrttisuolaa. Esipaistoin pohjaa n. 15 min ennen täytteiden lisäämistä. Tämä on kyllä hyvää piirakkaa :).

 

1911982.jpg