Eilen tein näitä hyydykeleivoksia, laitan nämä kahteen eri kategoriaan ko en osannu valita mihin laittaisin. Eka kertaa käytin Lidl:n silikonivuokia ja toimivat ainakin näissä erinomaisesti. Ekkana leivoin 4 munan kääretorttupohjan, sit sulattelin vuokien pohjalle suklaata - toiseen vuokaan valkosuklaata ja toiseen taloussuklaata. Näihin meni yllättävän paljon suklaatia ja hiukan oli vaikeutta sitä levittää ja saada tarpeeksi ohut, mutta silti peittävä kerros. Sisälle tein hyydykemassan:

  • 1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä vahhdotettuna
  • 1 prk Sunnuntai Kuningatar tuorejuusto tyyppinen valmiste
  • 2 rkl kuningatarhilloa (mie laitoin boysenmarjahilloa)
  • 2 rkl Marianne Crush rouhetta
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl mustikkalikööriä + 1 rkl sitruunamehua kuumennettuna
  • 6 liivatelehtiä

 

Massaa pursotin vuoan koloihin lähes piri pintaan. Juomalasilla otin kääretorttupohjista sopivan kokoisa pyöreitä paloja ja laitoin vuoan koloihin päälimmäiseksi. Kostutin pohjat ananastäysmehulla, laitoin vuoat tarjottimen päälle ja pakkaseen. Kuvassa näkyy vielä sulamisen jälkeistä kosteutta. Leivokset olivat oikein makeita ja hyviä, ehkä sokerin määrää vois hiukka vähentää ja suklaakuorrutusta ohentaa, jotta syöminen olis helpompaa :)!

 

TÄMÄN TYYPPISIÄ LEIVOKSIA TEEN KYLLÄ UUDEMMAN KERRAN!