Tein ensimmäistä kertaa tämmösiä pikkupiiraita ja ovat kyllä niin käteviä, että näitä tehdään meillä toisenkin kerran. Vaihtamalla aineksia saa aina uudenlaista suolaista tarjottavaa. Ohjetta otin Maku-lehdestä (6/09), joskin muuttelin aineksia meille sopivaksi. Korvasin ohjeen 100g kylmäsavustettua poroa ja ½ punaista paprikaa kinkulla, aurajuustolla ja säilykenananaksella.

 

OHJE (12 kpl):

1 pkt (400g) piirakkataikinaa (pakaste)

täyte:

n. 100g kinkkua siivuina

säilykeananasta

aurajuustoa

ruohosipulia

2½ dl ruokakermaa

1½ dl juustoraastetta

2 munaa

½ tl mustapippuria

voiteluun:

1 muna

 

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Kauli taikina suorakaiteeksi (n. 30x40cm) ja leikkaa levy 12 yhtäsuureksi neliöksi (10x10 cm). Asettele taikinaneliöt muffinssipellin koloihin.
  3. Pilko kinkku pieneksi ja jaa ne koloihin. Tee samoin ananakselle ja aurajuustolle. Ripottele päälle ruohosipulia.
  4. Sekoita ruokakerma, juusto, munat ja pippuri keskenään ja jaa täyte tasaisesti koloihin.
  5. Voitele piiraiden reunat munalla. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

 

Piirakkapohjia olis voinut esipaistaa ihan kuin isommassakin piirakassa tehdään, pohja olisi voinut olla hiukan enempi paistunut. Ohjeessa sekoitettiin kaikki täytteen aineet keskenään, minusta oli helpompi jakaa kinkku, ananas ja aurajuusto koloihin valmiiksi ja sit kaataa päälle "kosteat" ainekset - tulipahan varmasti kaikkiin suurinpiirtein sama määrä täytettä .

Mulla ohjetta lukiessa hiukan vissiin silmät harittivat kun laitoin vahingossa juustoraastetta 2½ dl, ihmettelinkin kun täytettä oli niin paljon :). Meillä tykkäsivät näistä koko porukka.