Tänään sit tekaisin vielä toisen satsin näitä herkkumarenkeja. Ja nyt on URAT!!!!! Jeeee! Mie oon ollu hiukan liian hätäinen aikaisemmin ja laittanu liian aikaisessa vaiheessa sokerin. Pitää siis alussa vatkata valkuaiset tosi hyvälle vaahdolle ja sit vasta sokeria pikkuhiljaa. Nyt laitoin sokrua huomattavasti vähemmän ko tämän päivän eka satsiin ja jätin tavallisen tomusokerin pois kokonaan, näin värikin on syvempi.

 

OHJE:

3 kananmunanvalkuaista

 2 dl  (reilu mitta) mansikkatomusokeria

½ tl omenaviinietikkaa

 

  1. Vatkaa valkuaiset kovalle vaahdolle.
  2. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vielä n. 6 minuuttia.
  3. Lisää etikka ja vatkaa edelleen kunnes massa on sopivaa.
  4. Kuivata marengit n. 75 asteisessa uunissa n. 2½ tuntia.

 

Nyt helpottaa kummasti ko tää mun "ongelma" ratkesi :).