Leivoin tänään Runebergintortut, vaikkakin se oikea päivä on vasta huomenna ja tarkoitus olikin nämä silloin tehdä. Uuni mulla paahtoi aamun paistaessani kakkupohjia ja päätikin samalla lämmityksellä tekaista tortut. Käytin samaa ohjetta kuin viime vuonna (tässä), mitä tuota hyväksi havaittua ohjetta vaihtamaan.

Ekkana meinasin paistaa taikinan silikonikakkuvuoassa kukan muotoon, mutta sit mulla välähtikin laittaa taikina noihin Lidl:n silikonivuokiin (pieniä ruusuja). Olen niillä tehnyt tähän asti vain hyydykkeitä suklaakuorruttein ja varoiksi voitelin vuoat ennen taikinan laittoa kevyesti. Hyvin tortut irtosivat jäähtyneinä, mutta paistaa olisin voinut aavistuksen verran kauemmin, jotta tuo pohja (siis kumottuna pinta) olis saanut enempi väriä. Mie otin varman päälle ko silikonihan varaa lämpöä tavallista vuokaa paremmin ja tarvitsee täten yleensä alhaisemman paistolämmön ja lyhyemmän paistoajan.

 

Meidän perheessä näistä tykätään KOVASTI :).