1781611.jpg

Tänään tein elämäni ensimmäistä kertaa pikeeriä pikkuleipien koristelua varten. Suurkiitokset Mansikkamäen Ebelle selkeistä ohjeista ja ideasta. Tein kaksi annosta pikeeriä, ensimmäisessä satsissa värjäsin osan vaaleansinisellä ja jätin sen löysäksi (liian löysäksi ja liian vähän sitä tein, ei riittänyt jakapohjapikkuleipiin ollenkaan). Reilun puolet tein paksuksi ja värjäsin valkoisemmaksi Wiltonin elintarvikevärillä. Valkoisella reunustin pikkuleivät ja jäljelle jääneen ohensin vedellä ja sillä täytin loput pikkuleivät. Annoin näiden kuivaa usean tunnin ajan, sillä tätä tuli aika paksu kerros.

 

1781614.jpg

Toisen satsin tein paksumpaa pikeeriä ja jaoin kolmeen osaan värjäystä varten. Tein valkoista, vihreää ja ruskeaa. Käytin koristelussa myös aikaisemmin tekemiäni marsipaanikukkasia. Ruskean pussiin tuli hiukan liian iso reikä ja jälki ei sitten ollut niin ohut kuin olisin halunnut.

 

1781622.jpg

Näistä jalkapohjapikkuleivistä tuli minusta tosi hauskoja, ovat esittävinään varvastossuja. Alunperin oli tarkoitus tehdä näistäkin vaaleansinisiä. Toisaalta valkoista vasten värit tulevat paremmin esille. Pikkuhiljaa näitä koristellessa alkoi homma ikäänkuin pelittään, eli pääsin jyvälle tekniikasta. Kärsivällisyyttä tämä vaatii ja hoppu ei saa olla. Mukavaa ja hiljaista puuhaa lapsen päiväunien aikaan tehtäväksi :).

 

1781629.jpg 1781633.jpg

1781635.jpg 1781631.jpg