Eilisissä juhlissa tarjottiin myös tätä mansikka-kermakakkua. Me ollaan ostettu pakkseen yhteensä 20 kg mansikkaa elikkä ei tarvinnu kauan miettiä minkä kakun tällä kertaa teen ;). Pohja on 5 munan vaalea kakkupohja, kostutukseen käytin vaniljamaitoa, väliin levitin ohuen kerroksen LimeCurd-tahnaa ja kinuski/toffeekermaa.

 

Kinuski/toffeekerma:

3½ dl kuohukermaa

35 Omar-toffee karkkia

Sulata toffeet kermaan kattilassa miedolla lämöllä, jäähdytä ja anna olla vuorokausi jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mie itte päättelin tuon suhteen elikkä 10kpl toffeeta/1 dl kuohukermaa.

 

Yritin tehdä pienellä tähtityllalla tuommosta uutta kuviota reunaan huonolla menestyksellä, siinä tyllassa on liian pliisut nuo urat - saisivat olla siis syvemmät (pitäisköhän alkaa itte viilaamaan). Saisivat tehdä semmosen pienen 6 sakaraisen tähtityllan. Päällä pakastemansikat ja kiille hyytelösokerista, pursotus tehty FloraVispin ja maitorahkan sekoituksella. Koristeena hiukan vihreäksi värjättyjä kookoshiutaleita ja valkosuklaa/siirtokuva suunnikkaita. Valkosuklaa on siitä niin ärsyttävää et sulaa käsissä kovin helposti, hyvä et sain nuo koristeet tuohon laitettua.

Kakku oli oikein maukasta, Lime-tahnaa olis saanu olla vielä ohuempi kerros (maistui liikaa läpi).