Katja (pikkusisko) sanoi lauantaina Markkunsa kanssa tahdon Kokkolan kirkossa. Kirkko oli upea ja morsiuspari kaunis, minulla tuli heti tippa linssiin parin astellessa kirkon keskikäytävää kohti alttaria meidän tyttöparhaan astellessa edellä (oli morsiusneitona). Morsiammen kanssa olimme suunnitelleen häitä jo reilusti yli vuoden ja minä jopa tein harjoitushääkakkuja (tämä ja tämä), niitä olin suunnitellut tekeväni useampia ... yhteen koristekin olisi ollut valmiina.

 

 

Matkan varrella morsiuskimpun/ pöytäkimppujen liljojen väri vaihtui (punasävyisissä olisi ollut liian voimakas haju allergisille) ja minä luovuin laatalle asetelluista koristeista (olisi ollut liian raskas).  Koristeluharjoituksia voi katsoa täältä, täältä ja täältä. Tein kakkuihin irralliset koristeet ja kuljetin ne pakasterasioissa 500 km juhlapaikalle, vain muutamista liljoista olivat heteet katkeilleet.

Katjan toiveena oli runsaasti pursotetut ja koristellut kakut, kaksiväristä pursotusta (vanhanvihreää ja valkoista), paljon vihreitä lehtiä, sokerihelmiä päälle ja kukka/kukkia myös kakun alareunaan. Minä yritin toteuttaa toiveet parhaani mukaan (siniset pikkukukat olisi sittekin pitänyt jättää pois).

 

pohjat:

2 + 4 + 6 munan vaaleat sokerikakkupohjat

kostutus:

vaniljamaito

välissä:

vadelmahilloa + vadelmia

valkosuklaakerma

päällä:

maitorahkalla terästettyä FloraVispi vaahtoa

marsipaanikoristeet

sokerihelmiä

 

Hääpari oli tyytyväinen kakkuun ja näytti se maistuvan juhlaväellekin - tekijä on siis suunnattoman helpottunut :). Oli muuten hiukan haastavaa asetella tuo alin kakku telineeseen, meinasi hikikarpalot ihan otsalle nousta ;).

 

ONNEA KATJALLE ja MARKULLE