Eilen värkkäsin koristeita marsipaani/sokerimassa sekoituksesta sekä esikoisen, että kuopuksen tuleviin syntymäpäiväkakkuihin. Kaikkia koristeita en tänne laita esille, saa olla sit jotain yllätystäkin ja paljastuu vasta valmiissa kakussa. Kuopuksen kakkuun pitää sit tehdä vielä lisää lähempänä juhlapäivää.

Esikoisen kakkuun ei kuulemma saa laittaa kukan kukkaa eikä lehden lehteä, siispä epätoivoisesti yritin sit koristella hiukan tuota koristealustaa (alakuvan iso "pipari", läpimitta 10cm). Hiukan ruiskutin koristealustan päälle kultasuihketta ja upotin hopeakuulia (isoja ja pieniä). Tuo pinta on hiukan muhkurainen ko mun sokerimassa oli jo päässyt aavistuksen kuivahtaan. Mulla oli sit tietty pinskat hukassa ja niitä aikani epätoivoissan haeskelin tuloksetta. Ei auttanut muu kuin marsipaanityökalua apuna käyttäen noita helmiä sit alkaa upottelemaan - olipas siinä hommaa.

Sit ko olin häärännyt aikani tuon alustan kanssa kuopus heräsi päiväunilta ja mulla ruusut tekemättä, massa odotti valmiina värjättynä ja pallukoiksi pyöritettynä alustan päällä. Aikamoisen hopussa nuo ruusut siis värkkäsin ja ovat sit sen näköisiäkin, saavat kelvata :). Aamulla huiskin kukkasiin hiukan helmiäistä pintaan, on se vaan ihme ainetta.