Paistoin tänään piiiitkästä aikaa vohveleita, en edes muista koska viimeksi ollaan vohvelirauta esille kaivettu. Mie tunnustan olevani kauheen laiska penkomaan kaapin perältä näitä erikoishärdelleitä :(. Mie oon tehny aina vohvelit tällä ohjeella, olen sen joskus 2kymmentä vuotta sitten jostain kopsannu ja ko ohje on kerta hyvä niin mitä tuota muita testaamaan ;). Lätty- ja pannaritaikinat teen näppituntumalla, mutta vohveleihin mie aina lunttaan määrät ohjeesta. Tästä ohjeesta tulee n. 10 vohvelia.

OHJE:

2 munaa

2 tl sokeria

½ tl suolaa

4 dl maitoa

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl sulatettua rasvaa

 

  1. Sekoita munat, sokeri ja suola, lisää maito.
  2. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan.
  3. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Anna taikinan turvota hetki.

 

Mie tein ohjeen tänään puolitoistakertaisena. Tarjoilin vohvelit perheelle hillon ja vispikerma-rahkavaahdon kera. Olivat varppina hyviä, ainakin ilmeet kertoivat enempi ko tuhat sanaa ;)! Ite en sortunut syömään (pssst ... mie oon vartoimassa painoani).