Tämän piirakan leivoin jo eilen ja laitoin pakkaseen mehustumaan ohjeen mukaan, tänään otin aamulla sulamaan ja äsken otin palasen päiväkahvilla ... ja kyllä pitikin olla mehevää ja hyvää piirakkaa. Tällä ohjeella teen kyllä uudemman kerran, teen vain kaksinkertaisen kuorrutuksen ko se on niin mahottoman hyvväääää :). Ohjeen olen ottanut Me-lehdestä 5/2008.

Vuokaan:

margariinia

korppujauhoja

Taikina:

3 kanamunaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

Päälle:

1 tlk (á 410g) säilykepäärynää valutettuna

Toscakuorrutus:

½ tankoa mantelimassaa

1 ps (50g) mantelilastuja

3/4 dl juoksevaa margariinia

½ dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

 

  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halkaisija n. 25 cm.
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää kuiva-aineseos muna-sokerivaahtoon.
  4. Lisää margariini, sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina kakkuvuokaan.
  5. Painele päärynät vuokaan leikkauspinta alaspäin. Paista kakkua 175 - asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min.
  6. Raasta mantelimassa. Mittaa muut toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna seosta, mutta älä anna sen kiehua.
  7. Jaa mantelimassaraaste kakulle, lusikoi päälle kuuma kuorrute ja jatka paistamista n. 20 min.
  8. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa muutama minuutti, irrota ja jätä jäähtymään ritilän päälle.
  9. Pakasta jäähtynyt kakku (mantelimassan aromit vetäytyvät pakastuksen aikana).

 

Mie käytin omassa piirakassa rasvana sulatettua voita ja seuraavalla kerralla voisin tuon mantelimassan hyvinkin jättää pois (tai ostaa erimerkkistä ja semmosta, jossa vielä päiväys voimassa :)).