Meillä oli hedelmäkorissa useampi banaani jo parhaat päivänsä nähneet ja niistä piti sit leipoa jotain tai heittää menemään (eilen jo tein mansikka-kinuski-banaani pirtelöä iltapalaksi). Muistin ikivanhan kahvikakkuohjeen, jonka olen saanut n. 25 vuotta sitten isosikoni mieheltä, hänellä oli nuorenamiehenä tapana leipoa kakkuja. Tämän tekemisestä on mulla tosi pitkä aika, minun mies ei nimittäin tykkää syödä banaania lämmitettynä ;).

 

OHJE:

200g voita tai margariinia

3 dl fariinisokeria (mie laitoin ruokosokidesokeria)

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

1 tl ikivääriä

1 tl neilikkaa

2-3 banaania

 

  1. Vaahdota rasva ja sokeri.
  2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  3. Lisää jauho-leivinjauhe-mausteseos.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon viipaleiksi leikatut banaanit
  5. paista 175 asteessa n. 1 tunti.

 

Mie korvasin nuo mausteet 1 rkl:lla piparkakkumaustetta. Mie hiukan mokasin tän kans: laitoin liian paljon banaania ja taikinaa tuli siis aikas paljon ja tuo mun vuoka oli aivan liian pieni siihen taikinamäärään, taikina siis kuohui yli, kakku jäi sisältä hiukan liian raakaksi, banaanit olis kantsinu soseuttaa -> kasaantuivat yhteen kohtaan eli raskaana painuvat alas ... oiskohan ne mokat sit olleet siinä. Kakku on kamalan näköinen, yritin sitä hiukan petrata tuolla tomusokerilla ;).

Seuraavan kerran ko teen tätä kakkua niin laitan uuden kuvan. Hyvää tää kyllä on, nää mausteet ja banaani sopivat hyvin yhteen !