Siskoni ja hänen miehensä hääjuhlaan ehdotin voileipäkakuja ja tämä on niistä kalainen versio. Tein kakut samoilla ohjeilla, kun nyt viimeaikoina on ollut mulla tapana. Laitan ohjeen nyt vielä tähän kertaalleen, jotta ei tarvitse itselläkään joka kerta erikokoista kakkua tehdessä alkaa laskemaan määriä uudestaan. Kalakakkua meni juhlissa huomattavasti vähemmän, ilmeisesti juhlavieraat eivät olleet kalansyöjiä :). Kakku kyllä sijaitsi hankalasti taaempana, olisi pitänyt välillä vaihtaa paikkaa lihakakun kanssa.
OHJE:
12 siivua moniviljapaahtoleipää
12 siivua ruispaahtoleipää
kostutus:
maitojuoma
1 täyte:
2 prk (400g) kevyt ruohosipulituorejuustoa
1 prk (150g) ranskankermaa
4 rkl Remoulade-kastiketta
sitruunapippuria
tilliä
n. 300-400 g savustettua lohta
2 täyte:
6-7 munaa
kevytlevitettä
raejuustoa
ruohosipulia
suolaa
päällä:
2 prk (5 dl) FloraVispiä vaahdotettuna
2 prk (200g) kevyt valkosipulituorejuustoa
graavilohta,tuorekurkkua, viinirypäleitä, tilliä, herneenversoja
Kommentit