IMG_6223-normal.jpg

 

Leipominen vaatii tiettyä mielenrauhaa, kiihtyneessä tilassa ei kannata yrittää yhtikäs mitään ... lopputulos on TÄSSÄ. Leivoin uudella reseptillä ja uudella vuoalla. Monta asiaa meni pieleen:

1. Taikinaa oli vuokaan liian vähän, jäi vajaaksi ja reunat paistuivat liian koviksi.

2. Kuorrutteen kanssa meinasi mennä hermot.

3. Kakkua siirtäessäni kuusi halkesi kahtia.

4. En malttanut odottaa kuorrutteen jähmettymistä ennen koristelua, reunimmaiset vihreät kuulat valahtivat tarjottimelle.

 

Ohjeen olen ottanut UnelmaUllan sivuilta (siellä tyylikäämpi kuvakin vastaavasta kuusesta)

3 kananmunaa
2dl sokeria
100g tummaa suklaata
100g voita
3dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½ dl kermaa

kuorrute:
1dl kermaa
250g valkosuklaata

 

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  2. Sulata rasva mikrossa, paloittele suklaa joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää rasva-suklaaseos vaahtoon.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää taikinaan jauhot vuorotellen kerman kanssa. Sekoita.
  4. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa n. 45 min. 
  5. Kuorrutetta varten kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaa, sekoita kunnes suklaa sulaa. 
  6. Kaada kuorrute kakun päälle. Kaavi valuneet kuorrutteet takaisin kattilaan, lämmitä juoksevaksi ja lisää kuorrutetta kakun päälle. 
  7. Koristele kakku halamallasi tavalla.