Tähän kakkuun olen muokannut ikivanhan reseptin nykyaikaiseen muotoon :), se oli ohje jolla eka kertaa hyydykekakkua tein. Sen vanhan reseptin sain ystävältäni joskus -90 luvun alkuvuosina ja silloin ei kaupoissa makeaan leivontaan tarkoitettuja tuorejuustoja ollut. Ihan yhtä hyvää on tämä nykyversio kuin se vanhakin ;).

Pohja:
2 munan sokerikakkupohja
 
Kostutus:
ananastäysmehu
 
Täyte:
1 prk (2½ dl) Flora Vispiä tai (2 dl) kuohukermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa
2 dl mustaherukkasurvosta (sokeroitua)
½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
65 g valkosuklaata sulatettuna
2 rkl mustaherukka- tai mustikkalikööriä
1 rkl sitruunamehua
6 kpl liivatelehtiä
 
Kiille:
2 dl mustaherukkatiivistemehua (sokeroitua)
3 liivatelehteä
 
Koristeet:
valkosuklaata rouhittuna
valkosuklaakukkasia
mustaherukan lehtiä
 
 
  1. Tee kakkupohja valmiiksi (22-24 cm vuokaan).
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit.
  3. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa suklaa tuorejuuston sekaan. Sekoita joukkoon myös mustaherukkasurvos.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna likööri ja sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Anna hiukan jäähtyä ja sekoita tuorejuustomassan sekaan.
  5. Yhdistä molemmat massat ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kokoa kakku irtopohjavuokaan (22-24cm), käytä reunakalvoa tai öljyä vuoan reuna kevyesti ja sihtaa vielä tomusokeria (näin saat kauniin sileän reunan). Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita kakkupohja sen päälle, kostuta. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Tee kiille. Liota liivatelehdet n. 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mustaherukkamehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä. Kaada kakun päälle varovasti (lusikan kautta).
  8. Anna kiilteen hyytyä ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

 

Meidän esikoisen ristiäisiin tein vastaavan kakun (-97) ja se sai erikoisuudellaan silloin kovasti kehuja :) ... nykyäänhän nämä ovat jo ihan perusleipomuksia juhlissa. Tällä kakulla osallistuin Leivontafoorumin toukokuiseen haasteeseen, suklaa ja likööri (kakkuuni saavutti kolmannen sijan). Siellä sain kommenttia, että kakkupohja kannattaisi tehdä pienempänä jotta täyte sit koottaessa peittää sen. Mie vaan mietin vaan, että onko tuo pohja niin ruma et se pitää peittää tai kuinka sen kakun saa siirrettyä tarjoilulautaselle, jos reunassa on heti täyte vastassa? Tai voisiko kakun tehdä suoraan tarjoiluastialle?