IMG_6404-normal.jpg

 

Työkaverin lapsenlapsen ristiäisjuhliin leivoin varvaspikkuleipiä ja herrasväen pikkuleipiä. 

 

Fantasiapikkuleivät:

2½ dl sokeria

100-150g voita

1 kananmuna

½dl kuohukermaa

1 tl vanilliinisokeria

6-6½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

1. Vaahdota sokerit, rasva, muna ja kerma. 

2. Sekoita jauhota ja suola ja lisää taikinaan, sekoita.

3. Anna taikinan jähmettyä peitettynä yön yli jääkaapissa. 

4. Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 4-6 minuuttia (omalla uunilla paistan 175 asteessa). 

 

Sisuspikeeri: 1 kananmunanvalkuainen + 2½-3 dl tomusokeria sihdattuna + muutama tippa sitruunamehua

Reunustuspikeeri/koristelu: 1 kanamunanvalkuainen + 3½dl tomusokeria sihdattuna + muutama tippa sitruunamehua

Mansikkamäen Ebe on nerokas pikkuleipäkoristelija ja hänellä erinomaiset ohjeet TÄÄLLÄ.

 

Herrasväen pikkuleivät: 

 

400g voita

2½dl sokeria

2 kananmunaa

9 dl vehnäjauhoja

4 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

300g vadelmamarmeladia

tomusokeria (päälle sihdattuna)

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. 

2. Lisää kananmunat yksitellen vaaahtoon voimakkasti vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaaan, sekoita.

4. Kauli taikina ja ota muotilla osat. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia (omalla uunilla paistoin 175 asteessa ja n. 5-6 min).

 

IMG_6406-normal.jpg