Elina Sofia Aleksandra:n ristiäisjuhliin tein porovoileipäkakun, kakku on mitoitettu 20 hlö:lle.
18 sivua Fazerin ruispaahtoleipää (isoja)
18 siivua Fazerin moniviljapaahtoleipää (isoja)
Aloitetaan kakun kokoaminen ruissiivuista ja päällimmäiseksi tulee vaaleat
kostutus:
laktoositon maitojuoma
1. porotäyte (kahteen väliin)
180g piparjuurituorejuustoa
180g ruohosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
2rkl kermaviiliä
70g smetanaa
200g savuporoa pienenä silppuna
punasipulia
tuoretta persiljaa
sinappia
yrttisuolaa
pippuria
2rkl kurkkusalaattia
ripaus sokeria
2. kasvistäyte
200g yrttituorejuustoa
75g ranskankermaa
1rkl kermaviiliä
tuorekurkkua pienenä kuutiona (valuta)
erivärisiä paprikoita pienenä kuutiona (valuta)
1rk kurkkusalaattia
ruohosipulia
yrttisuolaa
pippuria
ripaus sokeria
kuorrutus:
2-2½dl vispikermaa
2dl kuohukermaa
180-200g ruohosipulituorejuustoa
koristelu:
savuporoa
tuorekurkkua
viinirypäleitä
yrttejä
Tuon tarkempia määriä en osaa sanoa, mausteitakin lisäilen se mukaan mikä tuntuu sopivalta.
Kommentit