Meillä juhlitiin eilen perhepikkujoulua koko porukalla hiukan eri kaavan mukaan kuin tavallisesti. Lounaalla söimme jouluruokaa (paistoin mehevän kinkun yöllä), kahvilla nautiskelimme kääretorttua ja joulukarkkeja (konvehteja ja vihreitä kuulia) ja illalla saunan jälkeen dippailimme.

 Olen järjestänyt pikkujoulut  omalle porukalle jo viimeiset 13 vuotta. Alussa juhlat olivat jo marraskuun alussa pyhäinpäivänä miehen työpaikan pikkujoulujen aikaan, mies omissa juhlissa ja minä juhlin lasten kanssa kotona. Kotiin laitettiin joulukoristeita antamaan joulun tunnelmaa ja menu keksittiin yhdessä, juhlavaatteisiin pukeuduttiin ja lapset keksivät jotain pientä ohjelmaa. Meidän pikkujoulutarjoiluita voi katsoa täältä.

 

JOULUKÄÄRIS: 

4 munan kääretorttupohja

väliin:

3 rkl luumuhilloa + 3 rkl omenamarmeladia

1 prk Flora Vispiä

1 prk rommirusinarahkaa

2 tl sokeria

½ dl rusinoita + 2 rkl rommia (anna tekeytyä yön yli)

päälle:

suklaakermaa 

(1 prk Flora Vispiä, 1 prk vanilja- tai maustamatontatuorejuustoa, 130g tummaa suklaata, tummaa kaakaota, 2 tl sokeria, 1 tl vaniliiinisokeria)

rouhittua suklaata

suklaakonvehteja + vihreitä kuulia

 

  1. Tee kääretorttupohja, kääri se rullalle jäähtymään puhtaan keittiöpyyhkeen kanssa.
  2. Jäähtyneen kääretorttupohjan voi kevyesti kostuttaa, näin tulee vielä mehevämpi torttu. 
  3. Levitä hillosekoitus avatun rullan päälle.
  4. Vatkaa kerma vaahdolle, sekoita joukkoon maustettu rahka, sokeri ja rommirusinat. Levitä torttupohjalle ja kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin. Anna mehustua yön yli.
  5. Sulata suklaa mikrossa, anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Vatkaa päälliskerma vaahdolle, sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vaahtoon sokerit, kaakao sihdattuna ja sulatettu suklaa, sekoita hyvin.
  6. Siirrä torttu tarjoiluastialle, levitä kerma haluamallasi tavalla tortun päälle ja koristele.