Eilisissä Halloween juhlissa tarjolla oli jauhelihapiirakkaa. Olen tehnyt vastaavaa pari vuotta sitten (täällä), silloin muistinvaraisesti kun ohje oli mulla hukassa. Nyt ohje on löytynyt (ihan kiltisti se oli mulla yhdessä reseptikirjassa) ja ei nää kauheesti toisistaan poikkea.

 

pohja:

2 dl vettä

25g hiivaa

½ tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

50 g voita

täyte:

400g jauhelihaa

4 sipulia (laitoin vain yhden ison)

2 porkkanaa

1 pkt (200g) sulatejuustoa

½ tl mustapippuria (laitoin maustepippuria)

1 tl suolaa

1 rkl paprikajauhetta

4 rkl tomaattisosetta

2 valkosipulin kynttä

1 prk kermaviiliä

2 munaa

voiteluun:

munaa

 

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut pohjan aineet. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota.
  3. Hiennonna sipulit ja raasta porkkanat.
  4. Ruskista voissa jauheliha, sipulit ja porkkanaraaste.
  5. Lisää mausteet ja sulatejuusto pieninä nokareina. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää kermaviili ja munat. Anna seoksen jäähtyä.
  6. Kaaviloi 2/3 taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi. Levitä täyte pohjalle. Tee lopputaikinasta koristeristikko.

 

Mehevää ja hyvää piirakkaa tällä ohjeella tulee, on meidän esikoisen ehdoton suosikki ja kovasti kehuivat myös isovanhemmat piirakan makua.