Tänään leivoin piiitkästä aikaa omenapiirakkaa tällä ohjeella. Tämä pohjaohje on semmonen hyvä vähän joka piirakkaan, ripottelemalla päälle marjoja saa marjapiirakan ja laittamalla taikinaan kaakaota saa mokkaruutujen pohjan. Nyt tein tätä piirakaa aikamoisessa hopussa ja ajatus muualla ... unohdin lämmittää munat ja sillä ei pohja vaahtoutunut kunnolla ja piirakasta ei tullut niin mehevä ja paksu mitä tavallisesti. Ohjeen olen saanut yli 20 vuotta sitten lukiolaistyttönä kaveriltani Heliltä.

 

OHJE:

3 munaa

3 dl sokeria

200g sulatettua voita tai margariinia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 dl maitoa

omenoita

kanelia ja sokeria

 

  1. Sulata rasva ja jäähdytä se.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva.
  3. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 
  5. Kuori omenat, poista siemenkota ja puolita ne. Viipaloi omenapuolikkaat ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. 
  6. Paista piirakkaa 200 asteessa  kunnes piirakka on kypsä.