Tänään juhlii 7-vuotias Ilona tyttönen nimipäiviään. Neidin vanhemmat halusivat tilata tyttärelleen aihekakun ja miehän lähdin tuumasta toimeen. Perhe oli syönyt minun aiemmin tekemääni maidotonta kakkua (tämä) ja ihastuneet sen makuun, ei kuulemma taviskakusta erottanu :). Ilonan lempihahmo on WALL-E robotti ja lempiväri on sininen ja niillä eväillä sit kakkua rakentamaan. Marsipaanimaalausta voipi katsella lähemmin TÄÄLTÄ. Sain vapaat kädet muuten kakun suhteen, eivät ole kuulemma nirsoja ;).

Kakkuun tein 5 munan tavallisen vaalean pohjan (pitää muistaa voidella vuoka maidottomalla margariinilla), kostutin ananastäysmehulla, väliin sipaisin hilloa (mansikka + boysenmarja), kuutioin säilykepersikkaa ja vaahdotin Sunnuntai maidotonta Vispiä + vaniljakastiketta. Maustoin vaahdon mansikkatomusokerilla ja vaniljasokerilla ja jämäköitin vaahtoa 4:llä liivatelehdellä (sulatin ne tilkaan sitruunamehua) - silti kakku oli jotenkin hyllyvä. Päälle vaahdotin GoGreenin vispiä ja värjäsin sen hennon vaaleansiniseksi (alussa oli hyvä vaahto, mutta lötkistyi). Pursotukset tein sokericrémellä, jonka maustoin + värjäsin tummalla kaakaolla (VanHouten). Sokericrémeen käytin Sunnuntai leivontamargariinia (päällä lukee laktoositon ja sivussa maidoton - se hopeanvärinen kääre).

 

MUKAVAA NIMIPÄIVÄÄ ILONA,

 toivottavasti kakku on mieluinen ja makoisa :).

 

 

 

Laitoin muuten uuden kategorian: Erityisruokavalio. Näissä erityisjutuissa on haastavaa:

  • löytää sopivat tuotteet (eri kaupoissa valikoimat vaihetelvat), tuotteissa merkinnät ovat epäselvästi ja pienellä ja sit on varotuksia mm. suklaissa, että saattaa sisältää jäämiä siitä ja tuosta.
  • tuotteiden ominaisuudet ovat erilaiset (esim. maidoton vispi ei vaahtoudu kunnolla)
  • makuvivahteet saada peittoon jollain keinolla (soijatuotteissa oma aromi) tai yleensä löytää erilaisia makuvaihtoehtoja

 Tuo Sunnuntai Kuohkea vispi maistuu hyvin erikoiselta ja siitä vaahdosta tulee hyvin hötteröinen ja löysä (rasvan määrä on ihan mimimissä elikkä vain 5% ja johtunee tää ominaisuus luultavasti tästä). GoGreen Vispi on hyvin neutraalin makuista ja vaahtoutuu varmasti pursotuskelpoiseksi (rasvaa 20%),  volyymia ei tule kuitenkaan juuri lainkaan ja sikäli mikäli vatkaa kovin kauan se muuttuu lötköksi. Mie jouduin lisäämään tuota pastaväriä kahteen kertaan ja siksi vatkasin "hiukan liikaa". Purkista ottaessa on tosi paksua tönkköä elikkä voikohan sitä pursottaa ihan sellaisenaan :). Sunnuntain maidoton vaahdotettava vaniljakastike maistui ihan hyvältä, GoGreenin vastaavasta tuotteesta mulla ei olekaan kokemusta.