Lauantaina leivon nämä pikkuleivät ja ovat meille jouluherkuiksi tarkoitettu. Ohjeen otin Kotilieden nettireseptiarkistosta. Mitään äärettömän kauniitahan näistä ei tule erityisesti näin naturell tarjottuna, mutta maku onkin sitten ihan taivaallisen hyvää - samalla makeaa, rapeaa ja sopivan kirpakkaa. Tuo muscovadosokeri on kyllä jännän lakritsaisen makuista.
OHJE (40 kpl):
125 g voita
1dl sokeria
3/4 dl muscovadosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl muromysliä tai kaurahiutaleita
100g valkosuklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
3/4 dl mantelirouhetta
- Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinan joukkoon.
- Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan karpaloiden ja mantelirouheen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperin päälle, paina hieman litteämmäksi. Paista uunin 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Meillä koko porukka tykkäsivät näistä ja piti hoppua laittaa pakkaseen odottamaan juhlapyhiä :). Mie aattelin koristella näitä, sit kun laitan tarjolle, valkosuklaalla ja joillain koristerakeilla.
Kommentit