Eilen meidän koulunaloittajaisjuhlissa tarjottiin suolaisena leipomuksena näitä jauhelihamuffinsseja. Tein näitä eka kertaa ja täytyy kyllä maun puolesta sanoa, että en viimeistä - olivat aikamoisen nam! Täyte näissä on aikas tavalla sama kuin viime vuonna tähän aikaan tekemässäni jauhelihapiirakassa. Tämän ohjeen olen ottanut KodinKuvalehdestä (3/2008).

 

10-16 kpl

Täyte:

300g jauhelihaa

1 sipuli

2 dl porkkanaraastetta

200g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl tomaattiketchuppia

½-1 tl rouhittua mustapippuria

2 tl pizzamaustetta

1 tl suolaa

1 dl persilja- tai basilikasilppua (jätin pois)

Taikina:

2 munaa

1 dl sulatettua margariinia

1 dl maitoa

1 rkl siirappia

1 dl ruis-tai kauralesettä (käytin kauraa)

3 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Pinnalle:

kirsikkatomaatin puolikkaita

1-2 dl juustoraastetta

 

  1. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää sekaan sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pannulla pienellä lämmöllä.
  2. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketchupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Jäähdytä ja lisää yrttisilppu.
  3. Valmista taikina. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Annostele taikina tasaisesti vuokiin ja päälle täyte. Tavallisia muffinsseja tulee 16 kpl ja Amerikan vuokiin n. 10 kpl.
  7. Paina päälle kirsikantomaatin puolikkaita. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Paista muffinsseja 200 asteessa keskitasolla n. 16-20 minuuttia.

 

Ohjeessa luki et taikinaa laitetaan jokaiseen muffinssikoloon n. 1 rkl ja täytettä saman verran, sillä ohjeella näitä olis tullu varmaan 20 kpl ja kovin pieneksi olisivat jääneet. Mie jaoin taikinan silmämääräisesti 16. koloon ja samalla systeemillä myös täytteen. Nämä olivat kyllä tosi herkullisia ja toimisivat töissä jopa lounaana salaatin kera.