Mökkireissulle leivoin myös täyettyä kääretorttua. Pahoittelen surkeaa kuvaa, kääretorttu oli "hiukan" liiskaantunut kylmälaukussa ja nappasin kuvan hopussa pelkästä siivusta ennen kahvittelua. Tämä kääris oli kummiskin kovin hyvää. Ohjeen olen ottanut Me -lehdestä 10/2006.

 

OHJE:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

täyte:

n. 1½ dl kiinteää omenahilloa

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

100g maustamatonta tuorejuustoa

½ tl jauhettua kanelia

½ dl sokeria

 

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä rypsiöljyllä voideltu leivinpaperi uunipellin päälle.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen joukkoon.
  4. Kaada taikina pellille ja paista uunissa n. 7 minuuttia.
  5. Pane leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä hetken leivinliinan alla.
  6. Levitä omenahillo kääretorttulevylle.
  7. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, kaneli ja sokeri hyvin vatkaten joukkoon.
  8. Levitä täyte omenahillon päälle.
  9. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri leivinpaperi tiiviisti tortun ympärille ja kääri rulla vielä folioon. Pane jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

 

Mulla tuli niin jouluolo tästä tortusta ... kaneli ja omena ... glögin kanssa nautittuna vaikkapa. Mie pelkäsin saanko näin paksun tortun rullattua, mulla on nimittäin aikamoisen pieni tuo uunipelti ja pohjasta tuli siis PAKSU. Hyvin kummiskin meni. Ja hyvää oli. Myös tätä tehdään joku kaunis päivä uudestaan :).