Viikonloppuna leivoin kolme kakkua, yksi me tuhottiin oman kotiporukan voimin ja kaksi vein työpaikalle. Ohje on isoon 2.4 litran vuokaan. Vitsailimme kahvipöydässä ja kakut saivat "Rock Mountain Cakes" nimen muotonsa mukaan (ja hiukan sen Wisky:nkin). 


OHJE:

300g voita 

3½ dl ruokokidesokeria 

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vanilliinisokeria

2 dl vaniljajogurttia 

viskiä loraus

1 dl Wiener Nougar rouhetta


  1. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdolle.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää jauhot ja jogurtti vuorotellen sekoittaen taikinaan. 
  5. Lisää viski ja rouhe taikinaan, sekoita.
  6. Voitele vuoka, lisää taikina vuokaan. 
  7. Paista 150-175 asteessa n. 50-60 min kunnes kakku on kypsä.

 

Kakku oli oikein mehevää ja makoisaa. Meidän oman kakun tein jouluksi, tarkoitus oli ottaa vain yhdet maistiaispalat, mutta kuinka kävikään ;).