Halutti leipoa jotakin ja kaapissa ei kauheen erikoisia tarvikkeita ollut. Päätin leipoa kahvikakun ja käyttää ensimäistä kertaa Tupperwaren silikonivuokaa. Olen tehnyt sillä vuoalla aikaisemmin vain jäätelökakkuja. Ekkana aattelin laittaa kakkutaikinaan luumuhilloa (on vielä joululta yksi purkki jäljellä), sit hokasin kaapissa Valion sitruunarahkapurkin. Tää on nyt sit tämmönen omasovellutuskakku.

Resepti: 

200g leivontamargariinia

2dl fariinisokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 purkki Valoin sitruunarahkaa

 

Voitelin vuoan kaiken varalta voilla ja asetin sen uunipannulle ja sit vasta täytin taikinalla. Kakku kohosi kovasti uunissa ja pinta hiukan repeili ja sai väriä hyvin nopeasti. Annoin kakun olla 175 asteisessa uunissa 55 min. ja loppu 15 min. oli folio päällä. Kakku sai hiukan liikaa väriä ja seuraavalla kerralla saa siis laskea uunin lämpötilaa hiukan matalammaksi. Annoin kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassa ennenkuin kumosin sen lautaselle, ja pumps vaan niin kakku irtosi! Tämän "paistuneen" pinnan vuoksi kuorrutin kakun tomusokeri/sitruunamaehu seoksella, mulla oli aikomus värjätä kuorrutte aavistuksen keltaiseksi -> siitä tuli TOSI keltainen ja sitä piti hiukka fixailla oranssilla värillä. Päälle huiskin appelsiininmakuisia rakeita ja kokeilin taas spritsata suklaalla koukeroita. Ei mulla se onnistu ei sitten millään, pitää tilata semmonen kirjoitustylla ja testata sit sen kanssa.

Kakku oli oikein maukasta ja kivasti se sitruunan maku sieltä makunystyröissä tuntui. Sisältä jäi semmosen mukavan kosteaksi!