Tänään tämä projekti on sitten VALMIS totaalisesti elikkä talo on nyt viety määränpäähän ja odottellaan nyt sit vain, että päästäänkö jatkoon ja äänestyksen alkamista. Osallistuin siis tällä Joulupukin Kartano-työllä paikalliseen piparkakkukilpailuun:

 

 

Miehän tulin viime vuonna kolmanneksi elikkä jotakin jäi siis hampaankoloon ;). Tänä vuonna tein huomattavasti suuremman kokonaisuuden. Halusin mukaan pieniä yksityiskohtia; halkovaja, pupuja 4 kpl, poroja 2 kpl, kuusia, taloon kivijalan ... . Lupasin taloni hyväntekeväisyyteen elikkä mahdollisesti jossain vanhainkodissa tai päiväkodissa mun talo sit saa ilahduttaa joulunodottajia.

Hiukan mun piparitaikina repeili, taisin vatkata taikinaa liikaa ja jauhojakin olisin voinut laittaa hiukan vähemmän. Taaskaan eivät kaikki koristeet mahtuneet mukaan, lumilyhty olis ollu kiva myös laittaa pihalle ja pihatie ja ... .  Meidän uunilla ei nimittäin tuommosta 40 x 40 kokoista piparialustaa paisteta (tuo aluslevy on sen kokoinen). Mulla kävi yhden poron kans pieni vahinko, olin kiinnittänyt sen liian jäähtyneellä sokerilla ja siirtovaiheessa poro mätkähti lattialle: jalka ja sarvet poikki - onneksi sain pikeerillä ne liimattua takas :).

Ihan kiva talo tästä tuli vaikkakin aikamoisella kiireellä tän tekaisin: to piirsin kaavat, pe tein koristeita, la tein lisää koristeita, su tuunasin koristeet + tein piparitaikinan, ma leivoin osat, ti tehtiin aiheesta lehtijuttua ja koristelin osat, ke yhdistin osat ja viimeistelin talon ja tänään sit kuvasin ja pakkasin sellofaaniin ja kiikutin sen tuonne Saarenkylään.

 

 

Vuoden 2009 Parasta Piparkakkutaloa etsitään!

"Rovaniemellä järjestetään jo kolmatta kertaa Piparkakkutalokilpailu, johon saavat osallistua kaikki halukkaat leipomalla kilpailuohjeiden mukaisen ja mielikuvituksellisen talon.

Kilpailutyöt ovat esillä Rovaniemen Matkailuneuvonnassa Lordin aukion laidalla 13.11.- 28.12., jolloin yleisöllä on mahdollisuus äänestää parasta työtä vierailemalla paikan päällä. Parasta taloa pystyy äänestämään myös tällä sivulla
13.11.2009 alkaen.

Yleisöäänestyksen ja samalla koko kilpailun voittaja julkistetaan lauantaina 28. marraskuuta Rovaniemen Matkailuneuvonnassa,
Joulutorin avauksen yhteydessä.

Kilpailutyöt tullaan lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen.


Kilpailuohjeet:

Piparkakkutalojen raaka-aineena tulee käyttää tavallista piparkakkutaikinaa.
Liitostöissä ja koristelussa tyyli ja materiaalit ovat vapaat, kuitenkin sillä rajoitteella,
että kaikkien aineiden tulee olla syötäväksi kelpaavia. Kilpailutyön tulee mahtua itse
valitulle tai valmistetulle alustalle, joka voi olla kooltaan enimmillään 40 x 40 cm. Korkeutta ei ole rajattu. "

 

Mie kilpailen muuten TAAS numerolla 5.